Veliki korak Mladosti prema polufinalu

PLAY OFF – 1. Utakmica
MORNAR BS – HAVK MLADOST 9:14
(1:3), (3:4), (2:3), (3:4)
Strijelci (Mornar): Omrčen (2), Buzdovačić (2), Bušelić (3), D.Akrap (1), Čumbelić (1)

U dvokoraku razigravanja, prvi korak prema vratima polufinala napravila je zagrebačka ekipa. Nije isključeno da ih je poraz u prethodnom kolu protiv oslabljenog Primorja toliko uzdrmao, da su ovdje stigli zapeti kao puške. Mi s druge strane nismo bili toliko zapeti, odnosno bili smo više ‘odapeti’, obzirom da je par ključnih igrača treninge ‘odrađivalo’ radom od kuće. Moramo odati priznanje Kordiću i Bušeliću, koji su takoreći iz kreveta (znate, pričali smo vam o toplomjerima) došli pružiti podršku svojim suigračima. Iako na koncu kroz statistiku možemo provesti nastup u punom sastavu, ipak nismo mogli odigrati punom parom. Ne koristimo to kao alibi, gosti su realno jača ekipa – pa nam alibi ni ne treba, međutim prostor za nadanje bio nam je bitno umanjen.

Za razliku od našeg ustaljenog običaja, ovog puta su gosti utakmicu otvorili s brzih 0:3. Činilo kao nagovještaj potopa, ali se to kasnije pokazalo kao apsolutno naivno razmišljanje (što nije baš tipično za redakciju). Iako konačni rezultat govori u korist prvotnog potopa, stvari u bazenu su se kretale podosta drugačije. Osim tijekom prvog perioda, gledali smo poprilično uzbudljivu utakmicu, u kojoj smo vidjeli da u Mornarima gori velika doza ‘vatre’. Daleko od tog da se nije vidjelo da je Mladost iskusnija ekipa, ali smo ih ipak tijekom 3/4, ponajviše zahvaljujući centru Buzdovačiću, uspjeli uhvatiti na krivoj nozi. Iako je svima poznato da Buzdo (op.a.Duje Buzdovačić) automatski dobije osip, pa čak i blaži napad kašlja, kada se nađe u obrambenoj poziciji, ipak nam je u napadu pružao velike prilike da utakmicu održimo u neizvjesnosti. Imali smo tako u trećem periodu i aktivan rezultat od 6:7, gdje smo utakmicu mogli povesti u dramski zaplet, ali su nam presudili detalji. Detalji tipa kao; umor, nebitan nedostatak kisika, pa crveni karton R.Akrapa povodom obračuna s nevinom gradskom imovinom … donijeli su konačnu presudu u korist gostujuće momčadi.

Da previše ne duljimo s člankom, nismo nezadovoljni prikazanim pristupom utakmici, borili smo se, dali sve od sebe, ali Mladost je ipak odnijela zasluženu pobjedu!

S njima nam se valja susreti još jednom, ovog puta u Zagrebu – 29.Ožujka.

Do slušanja!

Scroll to Top