Važna pobjeda na teškom terenu!

4. Kolo Prvenstva Hrvatske
MEDVEŠČAK – MORNAR BS 8:11
 

 (3:4), (1:2), (2:3), (2:2)

Strijelci (Mornar):  Uvodić (1), Buzdovačić (1), Bušelić (5), D.Akrap (1), Čumbelić (2), Gudurić (1)


U samoj najavi utakmice napisali smo da u susret ulazimo s pozicije blagog favorita, ali istodobno i da očekujemo bespoštednu bitku. Kako smo onako ‘odoka’ pretpostavljali, tako se i dogodilo. Doduše sam početak utakmice izgledao je kao da smo popriličan favorit, s tri brza pogotka Bušelića i s jednim Čumbelića, otišli smo na prednost od 1:4. Predobro da bi bilo istinito, upravo se pokazalo kao takvo, te se domaćin uspio vratiti u igru, i to poravnanjem rezultata. Taman kada smo se preplašili da će utakmica krenuti na njihovu stranu, ponovno su se razbudili naši strijelci i s dva zgoditka, povećali prednost na 4:6. Nastavkom utakmice nastavili smo i s unaprjeđivanjem prednosti, koju smo u jednom trenutku ponovno nadogradili na 4 zgoditka (6:10) razlike. Odličnim angažmanom u obrani, te pratećim učinkom u napadu, konačnim rezultatom od 8:11 ubilježili smo tri jako važna boda!

Isprobali smo kolače iz najave utakmice, odnosno ‘uhvatili smo babu prije nego je prošla s kolačima’.  Posebnu inspiraciju u najavi zagrebačkog adventa, pronašao je Ferdinand Bušelić, koji je na svoj inače standardni ‘Duracell’ pogon, danas zabilježio 5 zgoditaka! Ipak, za izjavu ovaj put nismo priupitali njega, nego novu mladu akviziciju s Korčule – Marina Čumbelića, koji se u ‘Medveščakovu knjigu žalbe’ upisao 2 puta.

“Utakmica visokog intenziteta. Imali smo dobar, angažiran, ulazak u utakmicu, ali zbog malog pada koncentracije i par brzopletih grešaka Medveščak se rezultatski vratio u egal. U drugom poluvremenu smo podigli ritam i stvorili rezultatsku prednost koju smo održavali do kraja utakmice čime smo pokazali da smo u ovom trenutku bolja i spremnija ekipa. Sada je pred nama jako važna utakmica i ova pobjeda nam sigurno daje dodatni vjetar u leđa!”

Zahvaljujemo misterioznom ‘Čangu’ na izjavi, te čestitamo svim igračima i stručnom stožeru na važnoj pobjedi! Bravo Mornari!

 

Sljedeće kolo (12.Studenog) bi se ponovno okolo nas trebala ‘muvati baba s kolačima’, jer na domaćem terenu očekujemo nemilosrdnu bitku protiv šibenskih ‘Sunčanih’.

Do slušanja!

Scroll to Top