Pobjeda Solarisa u prvoj utakmici

Za 5.mjesto – 1.Utakmica
SOLARIS – MORNAR BS  11:9
(4:1), (3:2), (4:3), (0:3)
Strijelci (Mornar): Hrvatić (1), R.Akrap (2), Omrčen (1), Buzdovačić (1), Bušelić (1), D.Akrap (1), Gudurić (1), Knežević (1).

Obzirom smo cijelu sezonu proveli u nepotpunom sastavu, te je ovo po prvi put da smo svi zdravi i kompletni, jedino moguće objašnjenje za poraz je taj da smo se jednostavno odvikli igrati u punom sastavu. Kako nismo navikli da nas ima ‘previše’ na klupi i u bazenu, upali smo u psihološku zamku međuprostora kombinacije čak nekoliko poslovica; ‘što možeš napraviti danas – ostavi za sutra’, ‘bolje euro u hladu, nego dva na suncu’ te eventualno ‘puno baba – kilavo dite’. Tijekom cijele sezone, svaki od igrača – upravo zbog izostanaka, naviknuo je dati 120% od svojih mogućnosti. Kako ovog puta to nije morao biti slučaj (bilo je dovoljno i ‘samo’ 100%) tih 20% viška, koje do sada nismo upoznali, plutalo je okolo po bazenu. U pojedinim trenutcima izgubljeni postotci naletjeli su večeras na R.Akrapa, koji je nakon ozljede ubilježio 2 zgoditka, ali na isto tako uvijek vrijednog Tonija Kneževića, koji je zabilježio jedan zgoditak. Činjenica da Toni jutrom radi, a popodne trenira, ponukala nas je da izjavu zatražimo upravo od njega:

Loš ulazak u utakmicu koštao nas je poraza, iako smo uspjeli u kasnijem tijeku utakmice uspostavit ravnotežu u igri, te čak doći na gol zaostatka – što bi sigurno odvelo utakmicu u neizvjesnost do samog kraja. Nažalost, nismo iskoristili par izglednih situacija i tu je priči bio kraj. Međutim, sa optimizmom ćemo dočekati uzvrat u Splitu i pokazati bolju igru i tako pokušati doći do pobjede. Čestitke Solarisu, danas su bili bolji i zasluženo pobijedili”

Mi se isto tako pridružujemo čestitkama Solarisu na zasluženoj pobjedi, te ih očekujemo u uzvratnoj utakmici na našem bazenu, sljedeći petak u 20.00.

Do slušanja!

 

Scroll to Top