Regionalna vaterpolo liga – II faza

BEOGRAD, 21 – 23.01.2022
PREMIER REGIONALNA VATERPOLO LIGA – SKUPINA “C”

Nakon duže pauze, uključujući i odgodu 8.kola PH, nastavljamo s drugim (od ukupno tri) turnirom Premier Regionalne Vaterpolo Lige. Domaćin naše skupine “C”, koja se igra u Beogradu u gore navedenom terminu je Crvena Zvezda. Osim domaćina s nama u grupi nalaze se još i: Jug, Šabac, Partizan i splitski Jadran.

U istom terminu, u Budvi igraju se utakmice skupine “D”, gdje će snage odmjeriti: Mladost, Jadran HN, Budva, Novi Beograd, Radnički, Solaris, Primorac

Kako se prema sistemu takmičenja lige, ne ponavljaju utakmice s protivnima s kojima se već igralo, tako mi ovdje preskačemo naše stare znance iz 1. faze RVL odigrane u Splitu; Jadrana te Crvenu Zvezdu. Obzirom na te dvije već odrađene bitke, u Beogradu nam preostaju tri nova izazova;


21.Siječnja / JUG AO

🔻 Turnir otvaramo protiv dubrovačkog Juga, gdje nam je više ili manje sve već dobro poznato. Jug je već tradicionalno u našim međusobnim dvobojima izraziti favorit susreta. Svi koji prate vaterpolo, pa čak i onako usputno, dobro poznaju postignuća i kvalitetu momčadi Juga. Dokaz njihove dobre forme i kvalitete vidjeli smo u nedavnoj utakmici Lige Prvaka, gdje su ne samo porazili, nego i nadigrali vaterpolskog giganta Pro Recca! Samim tim kristalno je jasno da bi osvajanje bod-ova u ovoj utakmici bilo ravno znanstvenoj fantastici. Istina, čuda se ponekad događaju i uvijek im se nekako nadamo, ali … upravo ali!

 


22.Siječanj / VK PARTIZAN

🔻 Druga utakmica turnira donosi nam momčad beogradskog Partizana. Ukoliko se osvrnemo na njihovo domaće prvenstvo, ne možemo ne prijetiti da Partizanu za sada ide odlično. Nalaze se na 2.mjestu ljestvice, odmah iza ekipe Novi Beograd a ispred čak dvije euroligaške momčadi, nedavnog osvajača kupa Srbije – Radničkog, te Crvene Zvezde. U domaćem prvenstvu za sada su dosta uspješniji nego u RVL, gdje se trenutno nalaze na 5.mjestu. Sudeći prema njihovim rezultatima koji ih pozicioniraju u sam vrh srpskog vaterpola, definitivno su momčad koja zaslužuje veliku dozu respekta i bez ikakve dvojbe možemo reći da su izraziti favorit susreta. Upravo prije nekoliko dana odigrali su utakmicu protiv naših sutrašnjih protivnika, ekipe VK Šabac, koju su kao gostujuća momčad pobijedili rezultatom 14:18. Bio je to ujedno i debi bivšeg pripadnika “barakuda” Lovre Miloša, novog člana VK Partizan, koji je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa 5 zgoditaka.

 


23.Siječanj / VK ŠABAC

🔻 U trećem kolu, posljednjeg dana turnira, očekuje nas ekipa VK Šabac. S njima se također do sada nismo susreli, ali jedina utakmica ovdje koja bi po nama mogla (možda) sadržavati neki blagi stupanj misterije. Prema rezultatima Super Lige Srbije, Šabac je trenutačno po sredini tablice – na 5.mjestu, identično kao i mi u Prvenstvu Hrvatske. Uspoređujući kvalitetu liga Srbije i Hrvatske (iz aspekta usporedbe Šabca i Mornara), možda bi ipak dali prednost susjedima, ne samo zbog činjenice što imaju više predstavnika u elitnom Europskom klupskom takmičenju od Hrvatske, nego i zbog činjenice da Srbija na nivou države ulaže ozbiljnije sume novca u napredak svog sporta. Uz sve navedeno, tu je i podatak da je Šabac trenutno 9.momčad RVL, dakle tri mjesta i pet bodova ispred nas, što im automatizmom dodjeljuje ulogu favorita susreta. Bez obzira na to, ipak dvoboj dvije momčadi iz gornjih domova svojih domaćih liga – da li je to dovoljno za moguću neizvjesnost? Obzirom da će nam zbog bolesti na turniru nedostajati važni bekovski tandem Božan – Uvodić kao i rezervni golman Pavić, stupanj neizvjesnosti trebao bi biti bitno umanjen, naravno u korist protivnika. Napisali smo “trebao biti” jer u popisu stvari koje su u vlasništvu kluba nismo pronašli nikakvu “bijelu zastavicu”, pa upravo u skladu s tim “neposjedovanjem” pouzdajemo se u našu standardnu postavu uz dodatak mladih snaga: Mladinova, Majića, Budišu, Omrčena … koji će, ne sumnjamo, dati sve od sebe u našoj beogradskoj epizodi.

 

Za razliku od prvog turnira gdje smo u svega par dana imali čak 5 utakmica, ovaj put uvjeti su dosta humaniji, s prihvatljive tri utakmice – po jedna svaki dan (skoro kao po preporuci vašeg liječnika ili ljekarnika). Osim tog pozitivnog faktora imamo još jedan, ali dijametralno suprotnog predznaka. Naime između Zdeslava Vrdoljaka i Mornar BS-a došlo je do sporazumnog raskida ugovora, pa će tako upražnjeno mjesto na seniorskoj klupi u Beogradu preuzeti njegova dosadašnja desna ruka Boris Pavlović. Bez obzira na tu smjenu kormilara, sve ostaje kako smo naveli i prije prvog turnira lige, odnosno rezultatski smo apsolutno bez imperativa. To ne podrazumijeva da idemo s namjernom da izgubimo sve utakmice, dapače učiniti ćemo sve u našim mogućnostima da se vratimo s ponekim bodom, ali ako nam to i ne uspije – neće biti nikakva tragedija. Kako smo svjesni da su bodovi u ovom elitnom takmičenju jako tražena roba, skoro pa u rangu kriptovaluta – svi ih “rudare” a nitko ih tek tako ne poklanja, fokus smo prebacili na neke druge stvari. Trenutno nam je najveći prioritet da se svi vratimo kući živi i zdravi, i bez nekih ozbiljnih ozljeda.

Rezultate utakmica možete pratiti na stranici HVS-a, te na službenoj stranici lige:

REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Naprid Mornari!

Scroll to Top