Pobjeda protiv Primorja / 1. Kolo PH Seniori

Rijeka, 02.Listopada

Prvo kolo seniorskog Prvenstva Hrvatske prošlo je suprotno Murphyjevim zakonima, odnosno baš onako kako smo se nadali, pa i najavljivali. Put do pobjede, seniorima su praktički prokrčili Mornarevi Kadeti, današnjom pobjedom protiv istoimenog protivnika – na turniru “Mladi Galeb” u Makarskoj. U takvoj situaciji Zdeji (trener seniora – Zdeslav Vrdoljak) nije preostalo ništa drugo za reći igračima, osim: “Moramo ih dobit, nisu valjda Kadeti spremniji od nas !!?

Šalu o izmišljenom motivacijskom govoru na stranu, kuriozitet je da su u istom danu, dvije različite dobne kategorije mornarevaca, obje ostvarile pobjede nad protivnikom istog imena.

 

Obično smatramo da rezultat kaže puno tog o utakmici, ali ovaj put to i nije slučaj. Iako konačni omjer sugerira neizvjesnost, utakmica je bila velikim dijelom na našoj strani gdje smo imali vodstvo od po 3-4 zgoditka razlike. Posljednju dionicu susreta smo malo prespavali pa nas je “beauty sleep” umalo koštao bodova. Od rezultata 7:10 tri minute do kraja susreta, došli smo na 9:10 gdje je igrač Primorja par sekunda prije kraja imao neku polu-šansu za poravnanje rezultata. Ipak, za pravo stanje stvari na terenu, obratili smo se našem već odavno uigranom suradniku, pomoćnom treneru – Borisu Pavloviću:

Utakmica za koju je najbolje reći da smo uzeli tri boda, ali i da su zasluženi. Iako bi krajnji rezultat asocirao na nekakvu neizvjesnost, nje ipak nije bilo. Igra nije bila na nekom nivou ali s obzirom na to da je prva utakmica i k tome još i gostovanje, moramo biti zadovoljni. Ima još dosta prostora za napredak i ne preostaje nam drugo nego nastaviti raditi kao do sada i sve će vremenom doći na svoje mjesto.”

Bodove smo definitivno uzeli, a utrku za najboljeg strijela u redovima Mornara, već tradicionalno od prošle godine, nastavljaju Marin Vrdoljak sa današnja 4 zgoditka te Duje Akrap sa svoje 3 današnje “nominacije”.

To bi bilo sve za večeras, uz napomenu da u idućem kolu (16.listopada) dočekujemo momčad Medveščaka.

Do slušanja!

 

 

Scroll to Top