PH za seniore – JADRAN

13.OŽUJAK  20H

 

 

Nakon utakmice protiv Mladosti nastavljamo u žestokom ritmu protiv momčadi „gornjeg doma“ tablice. U drugoj utakmici, drugog dijela prvenstva domaćini smo našim sugrađanima iz Jadrana. Utakmice ove dvije momčadi uvijek su slovile kao pravi gradski derbiji, puni emocija i žestine bez obzira na trenutne pozicije na tablici. Prva utakmica u sezoni 2020/21 protiv Jadrana bila je rekli bi smo sušta suprotnost tradiciji, Jadran je jednostavno bio prejak i lako nas porazio rezultatom 15:7. Iako smo tada početkom utakmice krenuli sa vodstvom od 2:0 i probudili nade svih “Mornara”, Jadran je to brzo sustigao i deklasirao nas ponajviše u trećoj četvrtini susreta.

 

U našem članku u najavi za prvu utakmicu već smo se dotakli informacija o našim bivšim igračima, a sadašnjim igračima Jadrana, tako da nema smisla da sve to ponovno ponavljamo. Možda je najbitnije da ih predvodi prekaljeni lisac i bivši Barakuda Anđelo Šetka , zajedno sa vjerojatno novom zvijezdom hrvatskog vaterpola – Rinom Burićem, koji je trenutno van stroja pa će tako propustiti ovu utakmicu. Uz njih je tu još Zvonimir Butić  koji je na samom pragu seniorske reprezentacije Hrvatske. Ima tu još dosta spomena vrijednih igrača pa nema nekog smisla da nabrajamo sve redom, zaključili bi da se Jadran preporodio pod trenerskom palicom Mile Smodlake i u slučaju da im zvijezde budu naklonjene moglo bi se desiti da budu kost u grlu za veliki duo; Jug i Mladost.

Trenutno se nalaze na trećoj poziciji prvenstvene ljestvice sa dvije izgubljene utakmice, obje trenutno od najjačih hrvatskih momčadi, gore spomenutih – Juga i Mladosti. Obzirom na sve navedeno, Jadran je bez dvojbe iskusnija i kvalitetnija momčad u odnosu na naše mladiće, ali ipak se nadamo da možemo bar u najmanju ruku pronaći snagu za neki malo snažniji otpor za razliku od prvog susreta. Velika prednost u odnosu na nas, osim samog iskustva i kvalitete posjeduju i kroz “dužu klupu” što im svakako pomaže pri održavanju visokog ritma utakmice. Hoće li Jadran ponovno biti previše “uzburkan” za Mornare ili ćemo uspjeti uhvatiti “vrime po bonaci”, preostaje nam da vidimo u subotu navečer.

Činjenica je da su kvalitetniji i iskusniji, pa neka nas i pobijede ali nemojmo im poklanjati pobjedu – neka se bar dobro pomuče i zasluže je!

Naprid Mornari!

Ukoliko se želite nervirati pokraj svojih ekrana, utakmica će biti u prijenosu uživo na linku:

MORNAR – JADRAN (live)

Scroll to Top