PH za seniore, 9. kolo – još jedan gradski okršaj

Svi već znate da gledatelja nema a datum i satnica utakmice, nalaze se na uvodnoj slici ovog članka. Utakmicu u navedeno vrijeme možete pratiti na livestream linku:

VK Jadran – Mornar BS (Live)

Nakon prošlog kola i gradskog derbija protiv POŠK-a, ponovo smo “u istom gradu” ali ovaj put protiv puno jačeg protivnika – momčadi splitskog Jadrana.

Pisanje najave za ovu utakmicu bilo nam je jako zabavno, utoliko što ove dvije momčadi dijele puno zajedničkih kurioziteta i zanimljivosti. Krenimo nekim redom;

MORNAR vs mornari

Podnaslov je iznenađenje jedino za one koji nisu toliko upućeni u svijet splitskog vaterpola. Oni koji to jesu, znaju da u momčadi Jadrana imamo čak šestoricu Mornareve dice. Šest naših bivših igrača, koji su zbog svima jasnih razloga promijenili boju kapice; Podrug, Burić, Kragić, Butić, Pejković, Dužević. Skoro polovica momčadi Jadrana su bivši Mornarevci, tako da se nadamo da vam podnaslov, ukoliko niste bili dobro upoznati, sada itekako ima smisla. Oni, iako u duši Mornari, sada brane boje protivničke momčadi i niti u jednom trenutku ne očekujemo da će biti blagi prema svojim nekadašnjim “suborcima”, ali isto vrijedi i obratno.

ZAKON BRAĆE

Još jedna zanimljivost vezana uz ovu utakmicu je, ne samo da su mornarevci, nego obje momčadi čak “dijele” iste članove obitelji. “Preko nišana” će se tako gledati naš mladi Domagoj Butić sa jedne i njegov iskusniji brat Zvonimir Butić, sa druge strane nišana. Isti je slučaj s mladim Mornarevim centrom Lukom Duževićem i s njegovim starijim bratom a ujedno jadranovim centrom – Antoniom Duževićem. Eto, to bi bilo sve .. ili .. ipak ne, čak ni tu nije kraj. Ima još jedna zanimljivost;

OTAC i SIN

Oni se neće susresti direktno glavu uz glavu kao gore navedena braća, ali isto tako dijele zajednički genetski materijal. Naime, trener Mornara Danijel Burić je otac jadranovog reprezentativca i velike nade hrvatskog vaterpola, Rina Burića. Toliko su se ove povezanosti ispreplele da nas podsjeća na “Kombinacijun”  pok.Borisa Dvornika u kojem od tolike rodbinske isprepletenosti na kraju otkrije, da je “on sam sebi dida” ili u našem slučaju, da mi da igramo sami protiv sebe.

Naravno da ne igramo sami protiv sebe, ipak igramo protiv momčadi Jadrana koja definitivno zaslužuje ulogu velikog favorita utakmice. Ovu godinu slave 100. godišnjicu postojanja i tom prigodom su sklopili jednu lijepu priču. Za tu priliku uložili su znatna financijska sredstva, kako za dovođenje brojnih pojačanja tako i sa planom za natkrivanje njihovog otvorenog bazena. Prošlogodišnji su sudionici vaterpolske lige prvaka, dok ovu sezonu (pretpostavljamo, pogođeni situacijom sa korona virusom) nisu uspjeli izboriti ostanak u vaterpolskoj Europi. To im daje priliku da se apsolutno koncentriraju na domaće prvenstvo i na ovakve utakmice. Ne nedostaje im ni iskustva ni kvalitete, imaju prilično “dugu klupu”, solidno su pokriveni na svim pozicijama, tako da nas ne očekuje nimalo lagan zadatak. Iskustvo, dijelom i kvalitet je definitivno na strani Jadrana, a ono što je na našoj strani je zajedništvo, borbenost, duh.. pa što nam rezultat donese. Jadran će sigurno biti valovit i uzburkan sa mjestimično jakim olujama, a kako će naši mladi Mornari broditi takvim morem, pokazati će sama, četiri četvrtine duga “plovidba”.

Naprid Mornari!  (pritom mislimo na aktualne Mornareve igrače 😀 )

 

Scroll to Top