ph za seniore – 8. kolo

Svi već znate da publike nema, a nažalost kako službeno nismo domaćini utakmice – neće biti ni prijenosa uživo. Ukoliko želite pratiti rezultat u stvarnom vremenu, tu je uvijek službena stranica HVS-a i direktan link za utakmicu:

OVK POŠK – MORNAR BS

Nakon ludog ritma utakmica, što u prvenstvu – što u Kupu, lagano se vraćamo na naš ustaljeni raspored. Nakon odličnog starta i dobrih igara u prvenstvu, zadesile su nas brojne muke sa samoizolacijama, ozljedama…tako da smo apsolutno izgubili sve ono dobro što smo do tada imali. Osim gubitka odlične fizičke spreme, nakon dvije teške utakmice zaredom (Mladost, Jug)  pali smo i s psihološkog aspekta u vidu gubitka samopouzdanja. Nismo se ni uspjeli ni pošteno naspavati a iz sna nas je već trgnula zvonjava budilice za Kup. I opet sličan scenarij kao u prvenstvu , dvije utakmice zaredom,obje protiv velikih favorita, još dva teška poraza …     Nije bilo nimalo lako, ni trenerima, a bome ni našim mladim igračima pronaći snagu i “isplivati” iz te sumorne atmosfere. Nasreću, ipak su uspjeli u onom što je svima u životu najteže, pobijediti “protiv” samog sebe. Pronašli su motiv, snagu, probudili se i pobijedili u preostale dvije utakmice Kupa (Pošk, Medveščak).

Upravo nas u ovom kolu PH dočekuje ekipa POŠK-a koju smo u nemilosrdnom rasporedu Kupa, ne baš lako  (čak i u njihovom oslabljenom sastavu) pobijedili sa 10:5. Nadamo se da ćemo do ove utakmice bar donekle uspjeti vratiti dobru formu, jer nas naravno osim njihovih igrača, na njihovoj klupi očekuje nekadašnji iskusni trener i igrač Mornara, Mirsad Zajmović. On je sigurno dobro upoznat sa našim manama i slabim točkama (eto, imamo i mi pokoju), koje će strateg njegovog iskustva i znanja sigurno pokušati iskoristiti.

Isto tako jako važna karika u Poškovom lancu je definitivno (naš dobar prijatelj, ali i njihov najbolji strijelac) Toni Barbarić. Nakon perioda u kojem se povukao iz vaterpola i posvetio privatnim obvezama, evo ga ponovo natrag i to odmah u ulozi prvog topnika POŠK-a. Baš iz tog razloga smo odlučili Tonija upitati kako on vidi predstojeću utakmicu:

 

” Što se tiče konkretno vezano uz proteklu Kup utakmicu između naše dvije momčadi, smatram da to nije realno stanje stvari jer su nam nedostajala čak tri igrača iz prve sedmorice. Za našu momčad je puno i kad nam fali i jedan igrač a kamoli kad nam nedostaju trojica, i to bitnih igrača. Nakon Kupa smo svi iscrpljeni ali nadamo se da ćemo do utakmice sa Mornarom svi biti kompletni i spremni. Smatram da ste po svemu prikazanom do sada ipak vi favoriti utakmice ali ipak, to je jedna utakmica i nikad se ne zna što se može desiti. Očekujemo da ovo bude pravi gradski derbi, truditi ćemo se zatvoriti vašeg centra (Duje Buzdovačić) koji je izrazito jak i nije ga lako čuvati. Još ako uspijemo pokriti vašeg najboljeg strijelca, Marina Vrdoljaka, nadam se da možemo pružiti sasvim solidnu utakmicu i uz malo sportske sreće, nadati se i povoljnom rezultatu.  ”

Zahvaljujemo Toniju na njegovom viđenju utakmice i želimo mu sve najbolje kako u sportskoj karijeri (osim naravno, pobjede u ovoj utakmici 😀 ) tako i u privatnom životu.

 

I dalje nastavljamo utakmice bez našeg ozljeđenog prvog beka, Gorana Solje, čije će odsustvo sigurno rezultirati značajnijim defanzivnim problemima pred našim vratnicama. Svi ostali bi trebali (bar u trenutku dok ovo pišemo) nastupiti, iako je nekolicina igrača zbog manjih zdravstvenih problema izostala s treninga skoro cijeli tjedan …

Ne očekujemo da će ovo biti lagana utakmica za bilo koju od ove dvije momčadi, baš naprotiv. Nadu u pobjedu sigurno gajimo i mi i oni ali …

ALI …ukoliko se naša ekipa pokaže u svjetlu u kakvom se pokazivala prvih pet kola prvenstva, onda nam nada više ne treba. Onda nada prelazi u očekivanje, jer ono čemu smo tada svjedočili je bilo nešto, za ovako mladu momčad, fantastično. Još pamtimo pjenu u bazenu, eksplozivnost u obrani, brzu transformaciju iz obrane u napad, slogu, smišljene akcije, kontre, borbenost, duh….

Naše je da to samo pamtimo ali na stručnom stožeru i igračima je da to svim snagama pokušaju vratiti, jer to je ono što svi želimo i volimo vidjeti od njih. Znamo da mogu, vidjeli smo da znaju a na njima je da to i ostvare. Koliko su svi zajedno uspjeli, pokazati će već ova utakmica.

Idemo Mornari !!!

Scroll to Top