mladost ponovno prejaka

Ligu za prvaka PH otvorili smo, koliko god to možda nekom glupo zvučalo ali ipak očekivanim porazom. U duhu sporta nekako se smatra da se uvijek igra na pobjedu – što je velikim dijelom istina, ali unatoč tome treba sagledati realno stanje stvari i činjenicu da je Mladost moćan klub, koji je po svemu trenutno daleko ispred nas. Od toga niti bježimo niti možemo pobjeći, pa zato kontekst “očekivan poraz” svim poznavateljima vaterpola itekako ima smisla.

Utakmica je prošla u njihovom brzom ritmu kojeg su možda malo i usporile nedavne obveze u Europskim natjecanjima. Utakmicu je otvorio njihov Rumunj Cosmin Radu sa 1:0, nastavio Visković sa 2:0 a seriju je prekinuo naš Duje Akrap udarcem iz igre za 2:1. Golom Lazića domaćini su ponovno na 3:1 te nakon peterca golom Bukića na 4:1. Naš kapetan Duje Buzdovačić za kraj prvog dijela smanjuje razliku na 4:2. Tu je bio rekli bi smo početak kraja utakmice jer je Mladost u 2/4 znatno povećala prednost te je dobila lagano sa 4:1.

U trećoj četvrtini ponovo golovima naših Duje & Duje smo se pokušali bar malo približiti i umanjiti poraz ali Mladost je jednostavno ponovno bila prejaka. Posljednju četvrtinu susreta smo bili vrlo obzirni prema protivničkoj mreži pa smo je tako ostavili čak netaknutom.  Mladost i bez njihov ruskog topnika Kharkova koji je izostao na današnjoj utakmici, nije imala nikakav problem da ponovno bude tri puta bolji od nas.

Ništa, idemo dalje.

Sigurno je da ovaj tjedan stručni stožer čeka puno posla, jer već sljedeću Subotu očekujemo još jednog teškog protivnika, momčad splitskog Jadrana.

Scroll to Top