Mlađi Kadeti izborili finalni turnir Kup-a Hrvatske

18. – 21.Srpnja, DUBROVNIK

Mlađi Kadeti su u pet utakmica kvalifikacijskog turnira u Dubrovniku, kao četvrto-plasirana momčad, uspješno izborili nastup na finalnom turniru Kupa Hrvatske.

Finalna tablica turnira u Dubrovniku
Finalna tablica turnira u Dubrovniku

Takmičenje smo započeli u skupini “A”, zajedno s ekipama: Jadran, Jug AO te ZPK.

Prva kolo imali smo težak zadatak u vidu viceprvaka države – Jadrana, gdje smo unaprijed bili upoznati s snagom protivnika te se nismo previše zamarali rezultatom. S razlogom smo čuvali snagu za sutrašnji dan (19.07) gdje smo imali dvostruki program ali isto tako i uz dvostruku šansu. Jutarnji termin bio je rezerviran za ekipu ZPK (Zagrebački Plivački Klub), gdje smo tijekom cijelog susreta održavali vodstvo koje smo u posljednjem periodu susreta samo potvrdili, s konačnih 14:11 u našu korist.

Popodnevni termin bio je rezerviran za domaću momčad Jug, gdje smo u jako tvrdoj i do polovine neizvjesnoj utakmici, fanatičnom obranom uspjeli limitirati protivnika na samo jedan gol – tijekom cijele utakmice! U isto vrijeme naši strijelci su bili bolje raspoloženi, te smo utakmicu završili s konačnih 5:1!

SKUPINA “A” Rezultati

Posljednji dan turnira preostale su nam dvije utakmice, jutarnji termin bio je rezerviran za OVK Pošk, dok nas je večernjem terminu očekivao vrlo dobri Solaris. Utakmica s OVK Poškom bila je ključna po pitanju ostvarivanja bodova, jer su nam upravo ti bodovi bili potrebni za ostvarivanje cilja – odnosno plasmana na finalni turnir kupa. Sam rezultat od 22:2 govori da nije bilo ni približne opasnosti da ne ostvarimo zadani cilj.

Rasterećeni, odnosno već kvalificirani ostala nam je posljednja utakmica protiv također već kvalificiranog Solarisa. Obje momčadi su tako imale luksuz ući u utakmicu rasterećeni, a lišeni bilo kakvog rezultatskog imperativa, treneri su mogli eksperimentirati s zamjenama, taktikom, rotacijama …

Krajnji rezultat posljednje ali i rezultatski nebitne utakmice, iznosio je 9:7 u korist Solarisa.

II faza natjecanja

Na samom startu kvalifikacija, retorički smo se zapitali da li su naši mladići ostvarili napredak u odnosu na proteklu zimu!? Odgovor već sada i sami možete naslutiti; obzirom na same rezultatske pokazatelje, ali i na prikazanim igrama, volji, pristupu utakmicama … definitivno bi rekli da je napredak ostvaren! 👌

Svjetla reflektora u Gružu se gase, a mi ćemo lagano odjahati u suton …
Do slušanja ili bolje rečeno … do finalnog turnira Kupa Hrvatske.
Bravo Mornari!

U nastavku pogledajte našu foto-galeriju iz Dubrovnika:
Scroll to Top