Mlađe Nade – 6. mjesto na prvenstvu Hrvatske

Završeno je Prvenstvo Hrvatske u kategoriji Mlađe Nade koje se održalo u Splitu od 22. – 25.08.2021, na bazenu Zvončac sa VK Jadran u ulozi domaćina. Pod trenerskim vodstvom Marijana Smoje i njegove desne ruke Marina Marovića, naši momci i cure zauzeli su konačno 6.mjesto prvenstva.

Turnir se igrao po sistemu; 12 klubova koji su bili podijeljeni u 4 grupe od po 3 momčadi u svakoj. Osim nas naravno, u našoj grupi “A” nalazile su se još momčadi Mladosti i OVK Poška. Pobjedom protiv momčadi OVK POŠK te porazom od ekipe Mladosti zauzeli smo drugo mjesto te se plasirali u daljnji tijek natjecanja, odnosno u moguću borbu za medalje. Tu smo nažalost porazima od ekipe VK Cavtat koja je poslije bila finalist turnira te od Solarisa ispali iz polufinalnih utakmica.

Ta dva poraza izbacila su nas iz borbe za medalje, te gurnula u utakmice za plasman od 5 – 8. mjesta, gdje smo u prvoj teškoj i tvrdoj utakmici svladali VK Zagreb, te tim izborili mjesto u utakmici za 5. mjesto. U našoj posljednjoj utakmici prvenstva, direktnoj borbi za 5.mjesto dočekala nas je momčad Solarisa. Upravo s njima smo odigrali utakmicu dan ranije u kojoj su nas pobijedili sa 13:8, u neizvjesnoj utakmici punoj preokreta. Upravo u prvoj utakmici protiv njih, vidjeli smo da možemo s njima odigrati ravnopravnu utakmicu, tako da nismo bili sigurni što slijedi. Još jedna teška, tvrda utakmica puna neizvjesnosti u kojoj je Solaris minimalnom pobjedom ostvario 5.mjesto konačnog plasmana.

 

Mi smo tim porazom završili na konačnom 6.mjestu ukupnog poretka. Na kraju ipak nismo nezadovoljni jer smo vidjeli da se naša ekipica trudila, borila, davala sve od sebe tijekom cijelog turnira. Iako smo na koncu osvojili 6. mjesto, ipak bi rekli da je naša ekipa po svemu gore spomenutom bila za pet!

To nije sve! Među našim redovima imamo najboljeg strijelca turnira, Ivana Marovića koji je sa 24 postignuta pogotka iz 6 utakmica zauzeo prvo mjesto najboljeg topnika turnira. Bravo Ivane!

Mlađe Nade su završile svoje dugo očekivano prvenstvo a kako je izgledao ukupan poredak, pogledajmo na slici ispod:

Čestitamo momčadi KPK na tituli prvaka, a kako je to sve izgledalo iz naše perspektive, pogledajte u galeriji slika:

 

 

 

Scroll to Top