Kup Hrvatske / Seniori

21. – 23. listopada / ZAGREB

U navedenom terminu, na dvije lokacije, održava se turnir Kupa Hrvatske. Skupina “A” će tako svoje dvoboje odrađivati u Šibeniku, a skupina “B” u Zagrebu. Kako možete vidjeti na naslovnoj slici članka, nalazimo se u skupini “B”, te shodno tome putujemo u metropolu. Prema sustavu natjecanja, u grupi igra svatko sa svakim, gdje se samo prvoplasirane ekipe iz obje skupine plasiraju u polufinale natjecanja. Prošlogodišnji finalisti Jug i Jadran direktno su u polufinalu, gdje čekaju pobjednike skupina. Novi sustav natjecanja poprilično je podijelio mišljenja vaterpolskih stručnjaka. S jedne strane su, i to s pravom, pobornici ‘istih prava za sve ekipe’, dok su s druge pobornici novog – ‘realnijeg’, ali možda i praktičnijeg sustava natjecanja. Logika govori u korist i jedne i druge strane, a vi ukoliko baš želite, izaberite svoju.

Napomena: Ne trebate nam javljati koju stranu birate, možete eventualno podijeliti u krugu svojih najbližih!


U našoj skupini definitivno najveći favorit zagrebačka je Mladost. Nisu favorit zbog toga što su promijenili logo kluba, ali ni zbog toga što su ponešto izmijenili momčad u odnosu na prošlu sezonu. Otišli su im: Biljaka, Lazić, Dašić, Bajić, koje su zamijenili za prekaljene lisce poput Eleza i Jelače, uz kombinaciju uvoznog dvojca; Dadvani te Adeišvili-a. Poprilično je to daleko od nivoa Juga ili Jadrana, ali ipak imaju određenu širinu i iskustvo, što su ujedno i pravi razlozi zbog kojih se u susretu protiv nas nalaze u ulozi favorita. Prethodni vikend sudjelovali su u kvalifikacijama za ligu prvaka, gdje su bili samo na korak od ostvarenja prolaza u sljedeću fazu natjecanja. Priželjkujemo neizvjesnost, očekujemo borbenost, a nadamo se … da nada umire zadnja!


Medveščak je kako se čini imao najmanje turbulencija u momčadi. Uglavnom se oslanjaju na svoje mlade snage, kojima uz bok stoji legendarni Pavo Marković, ali i uz prstohvat ‘začina’ iz redova mladostaša. U prvom kolu Prvenstva Hrvatske, susreli su se s gore spomenutom Mladosti, koja je rezultatom 18:7 pokazala tko je gazda u metropoli. Ni naredno kolo nije im donijelo sreću, pošto su deklasirani s 21:4 od strane bankara iz Rijeke – Primorja. Bez obzira da li će Mladost u našoj međusobnoj utakmici opravdati ulogu favorita, očekujemo borbu, a uz dužno poštovanje, vjerujemo i u pobjedu.


Ekipa Zadra također nije pretrpjela neke veće promjene. Osim što im je Jadran ustupio reprezentativnog U19 golmana Duju Đulu, doveli su i centra Roka Jurišića. U prvom kolu prvenstva Hrvatske (11.10.2022) bili su domaćini upravo riječkom Primorju, koje ih je u poboljšanoj verziji od prošlogodišnje pobijedilo rezultatom 10:21. Točno tri dana (26.10) nakon ove utakmice, očekuje nas repriza susreta s Zadrom ali ovaj put u Splitu, u sklopu Prvenstva Hrvatske. Polažemo vjeru u još jednu moguću pobjedu, koja bi nam poslužila u svrhu ‘podizanja imuniteta’, ali i kao najava za skorašnji ponovni susret.


Kako se nalazimo na samom početku sezone, većina momčadi su još uvijek misterij, a čak bi se usudili izjaviti da bi u ‘misterioznu’ skupinu mogli svrstali i sami sebe. Obzirom da smo dobrim dijelom promijenili okosnicu lanjske ekipe, da nam je od početka sezone nekoliko igrača van stroja, da imamo par novih igrača … pitanje je kako će to sve izgledati kada stvari legnu na svoje mjesto. Da li ćemo tada igrati u okviru, ili ćemo ponekad iskakati i van okvira naših mogućnosti … pratimo!

Naprid Mornari!

 

 

Scroll to Top