KUP HRVATSKE / SENIORI / 10-12. PROSINAC

SKUPINA “A” / SPLIT

VK Jadran domaćin je turnira Kupa Hrvatske – skupine “A” , koji se održava u Splitu na bazenima u Poljudu. Uz već spomenutog domaćina – VK Jadran, u našoj skupini uz Nas, nalaze se još ; Vk Zadar 1952, Primorje i Mladost.  Svi sudionici skupine, u gore navedenom terminu odigrati će ukupno četiri utakmice, gdje svaka momčad ima dan s dvostrukim programom. Takav naš dan D, ali u skupini A, je Subota 11.12 – gdje “zbog” Zadra žrtvujemo jutarnju kavu – ali u korist obilnije večere nakon Mladosti.

U isto vrijeme kvalifikacijska skupina “B” igra se u Dubrovniku, gdje će snage odmjeriti: Jug, Solaris, Medveščak, POŠK, te KPK.

Po dvije prvoplasirane momčadi iz obje skupine imati će čast nastupiti na finalnom turniru – tzv. Final Fouru, koji će se održati 18. i 19.12.2021 u Zagrebu.


1. Kolo – JADRAN / 10.12.21 / 10:30h

Utakmica u kojoj, matematički rečeno, ne postoji ni jedna nepoznanica. Jadran apsolutni favorit, i to ne samo ove utakmice nego kompletne skupine. Po svim dosadašnjim rezultatima, definitivno kandidati za jednu od momčadi finalista Kupa. S njima smo se već susreli dva puta ove godine, jednom u PH te drugi put u Regionalnoj Ligi, gdje je Jadran oba puta bez većih poteškoća izašao kao pobjednik. Možda nije u sportskom duhu, ali realnost kaže da dileme nema …


3. Kolo – ZADAR 1952  / 11.12.21  / 10:00h

Nije pogreška! 2.kolo preskačemo jer smo slobodni i na taj način direktno transportirani u treće kolo – za nas drugi i fizički najzahtjevniji dan turnira. U jutarnjem terminu igramo protiv ekipe Zadra dok nas u popodnevnom terminu očekuje Mladost. Za razliku od svih ostalih sudionika skupine, s momčadi Zadra se ovu sezonu još nismo imali prilike susresti. Obzirom da nam je u procjeni jedino mjerilo PH, Zadar je prvi bod osvojio prošlu Subotu gdje su remizirali s favoriziranom ekipom OVK POŠKA-a. Ovaj put ali uz dužno poštovanje prema protivniku, dileme ne bi smjelo biti. Razlika u dilemi između prvog i drugog dana, je da je ovaj put dilema radi za nas, umjesto za protivnika.


4. Kolo – MLADOST / 11.12.21  / 18:00h

Dan je još uvijek isti (Subota) ali su termin i protivnik različiti. Mladost je ekipa s kojom smo se nedavno upoznali – u 5. kolu PH. Utakmica u kojoj je Mladost odnijela pobjedu od 10:7, ali ne baš toliko glatko. Iako su u početku utakmice ostvarili prednost, naši mladići su je fanatičnom borbom neutralizirali, te je Mladost tek u posljednjoj četvrtini došla do pobjede. Ukratko, ekipa kvalitetnija od nas, ali isto tako ekipa s kojom se može natjecati, odnosno održavati aktivan rezultat. Naravno, sve to pod uvjetom da budemo kompletni i bez bitnih izostanaka. Kada bi se naši ostali rezultati poklopili prema očekivanjima, ova utakmica bila bi ključ koji otvara ili zatvara vrata Final foura.


5. Kolo – PRIMORJE  / 12.12.21  / 10:00h

Riječane smo također već upoznali, kroz utakmicu 1.kola Prvenstva Hrvatske. Utakmica koju smo tijesno pobijedili, ali utakmica u kojoj smo cijelo vrijeme bili u prednosti od po 3-4 zgoditka. Kako je to bila prva službena utakmica nove sezone, dozvolili smo sebi manji “black out”, gdje je Primorje u posljednjoj četvrtini susreta umalo došlo do izjednačenja. Primorje jedna solidna i mlada momčad, s nekoliko vrlo talentiranih igrača, gdje trener Igor Hinić radi jako dobar posao – definitivno nisu za podcjenjivanje! Ukoliko preživimo sve prethodne dane turnira, ostanemo u punom sastavu, mišljenja smo (opet uz dužno poštovanje) da bi u ovom susretu mi ipak trebali izići kao pobjednici – ali isključivo uz maksimalan angažman s naše strane. Riječani su pokazali da nisu ekipa protiv koje se može igrati opušteno i s “pola gasa”!


Nakon RVL još jedan naporan turnir gdje nam rezultat nije apsolutan prioritet. To naravno ne znači da ćemo lagano plutati po bazenu na štramcima, i s koktelićima u rukama čekati da protivnik sam odradi utakmicu. Naravno da ćemo svaku utakmicu dati sve od sebe, ali sad već poučeni iskustvom, najvažnije nam je da svi igrači ostanu živi i zdravi, te da prođemo bez ikakvih ozbiljnijih ozljeda.

Rezultate ćete moći pratiti na službenoj stranici HVS-a, na direktnom linku:

KUP HRVATSKE

 

Naprid Mornari!

Scroll to Top