Kadeti izborili nastup na finalnom turniru Prvenstva Hrvatske!

10. – 12. Veljače, Rijeka

Kako smo vas upoznali u najavi turnira, naša ekipa Kadeta nastupala je na polufinalnom turniru Prvenstva Hrvatske u Rijeci. U konkurenciji od ukupno osam ekipa, borili smo se da ostvarimo plasman među prva četiri mjesta, koja su vodila na finalni turnir za prvaka Hrvatske.


Prva utakmica kojoj smo započeli našu riječku odiseju, bila je protiv VK Zagreb. Iako smo na koncu završili s pobjedom od 8:4, sam rezultat nije toliko odražavao tvrdoću i nervozu tijekom cijelog susreta. Naša ekipica vjerojatno je bila preuzbuđena nastupom na turniru, pa su tako tijekom utakmice bili na najvećoj mogućoj razini stresa. Sve što smo im nakon utakmice poželjeli za drugi dan natjecanja bilo je, samo da se opuste i doslovno uživaju u vaterpolu.

U drugoj utakmici skupine protiv Primorja, ispustili smo već skoro osiguranu pobjedu. Tijekom trećeg perioda susreta, imali smo vodstvo od 2:5, koje smo do konca uspjeli ispustiti. Znamo, rekli smo da budu opušteni ali nismo računali da će biti baš toliko opušteni. U posljednjim sekundama susreta, kod rezultata 6:6, promašili smo kazneni udarac te samim tim propustili šansu da sami budemo gospodari svoje sudbine. Iako smo zadržali drugo mjesto skupine A, u popodnevnim satima čekala nas je favorizirana ekipa Solarisa, dok je naš direktni konkurent Primorje, imalo nešto lakši zadatak protiv VK Zagreb. Protiv Solarisa držali smo se vrlo dobro samo tijekom ‘prve runde’. U drugom periodu igre, Solaris je otkrio ‘lice favorita’ i s lakoćom napravio veliku prednost s kojoj je i završio utakmicu, rezultatom 3:8

Rezultati u skupini “A”

Nedjelja nam je donijela stapanje obje grupe u jednu zajedničku, gdje prve četiri plasirane ekipe kupuju kartu za finalni turnir PH. Na novoj ljestvici, našli smo se na 3.mjestu s četiri osvojena boda, s tim da je veliki dio konkurenata imao samo bod manje od nas.

Nalazili smo se u nasušnoj potrebi za bodovima, koje smo tražili u susretu protiv Vukovara. Utakmicu smo otvorili u manjem grču, koji se kasnije i nastavilo, ali smo ipak stigli do tri željena boda, rezultatom 9:6. Iako nam je u popodnevnom terminu preostala utakmica protiv Jadrana, ovom pobjedom plasirali smo se među 4 ‘putnika’ za finalni turnir. Bravo Ekipa!

Posljednja utakmica turnira nije imala nikakvu ‘pravnu težinu’, odnosno nije imala neki poseban takmičarski značaj. Kadeti Jadrana su ovu sezonu među velikim favoritima, pa tako nismo ni očekivali nekakav posebno dobar rezultat. Naravno da je uvijek lijepo pobijediti, ali kad se ne može, bar se može uživati u vaterpolu. Sigurno da bi malo više uživali kod aktivnijeg rezultata, nego što je 10:4, ali što je – tu je.

Još jednom čestitamo na uspješno odrađenom turniru svim našim ‘malim – velikim’ borcima, ali i trenerima Hrvoje Bobanović te Frane Rožić!

U nastavku, kroz galeriju slika, pogledajte kako je to u Rijeci izgledalo.

Do slušanja.

Scroll to Top