Juniori 7. na Kup-u Hrvatske

KUP HRVATSKE  /  ZAGREB, 30.Lipnja – 3.SRPNJA

Naša ekipa Juniora koja je nastupila u podosta pomlađenom sastavu osvojila je 7.mjesto na finalnom turniru Kup-a Hrvatske.

Takmičenje smo započeli u skupini “A”, zajedno s ekipama: JUG AO, JADRAN te VK ZADAR 1952.

Prva dva kola imali smo jako težak zadatak, obzirom da smo se susreli s aktualnim prvakom (Jug) i viceprvakom države, splitskim Jadranom. U prvoj utakmici protiv Juga smo se držali  dobro, pokazali smo popriličnu borbenost, gdje smo aktualne prvake držali većim dijelom utakmice u neizvjesnosti. Kako je često u vaterpolu, presudna je bila 3/4, gdje se protivnik uspio odvojiti na 3 gola prednosti.Konačni rezultat 7:11

S Jadranom je bila neka druga priča. Protivnik je odmah na startu krenuo silovito, ostvario prednost koju mi nismo uspijevali sustići. Finalni rezultat 14:9.

U trećem kolu protiv Zadra, ponadali smo se da bi utakmica moga ići u našu korist. Iako je cijelim tijekom bila neizvjesna, višak promašenih igrača više na koncu je presudio u korist Zadrana, rezultatom od 14:16.

SKUPINA “A”

Kao posljednji u svojoj skupini nastavili smo borbu u donjem dijelu ljestvice, odnosno u borbi za 5 – 8.mjesta. Subotu jutro dočekali smo slobodni, obzirom sa smo isčekivali lošijeg iz utakmice između Jug-a i Mladosti. Kako su Dubrovčani izišli kao pobjednici, mi smo u popodnevnom terminu dočekali zagrebačku Mladosti. Obzirom na našu pomlađenu momčad, protivnik nažalost nije imao nikakvih problema da utakmicu s lakoćom pretvori u svoju pobjedu. Konačni rezultat 18:9

Posljednje jutro turnira donijelo nam je bitku za 7.mjesto turnira, gdje smo snage odmjerili protiv ekipe Medveščaka. Utakmica je bila neizvjesna do polovine, gdje smo uspjeli slomiti otpor protivnika i povećati našu prednost koju smo nastavili povećavati do samog kraja.

Iako nam se nade u malo bolji plasman nisu ostvarile, želja da pobijedimo u današnjoj utakmici, ipak je. Konačni plasman ne daje nam razlog za zadovoljstvo, ali nam uvijek ostaje nada da će idući put biti bolje!

Do slušanja!

 

 

Scroll to Top