Jadran do pobjede u drugom dijelu utakmice

6. Kolo Prvenstva Hrvatske
JADRAN ST – MORNAR BS 13:5
 
(2:3), (4:1), (5:0), (2:1)

 

Strijelci (Mornar):  Hrvatić (2), Ćurković (1), Buzdovačić (1), Bušelić (1)


Sastanak ‘kućnog savjeta’ u nepotpunom (nedostajali su još poneki susjedi ‘u zgradi’) sastavu, prošao je u očekivanom dokazivanju svih jadranovih argumenata. Prema već uobičajenom tonu, susjedi s ‘gornjeg kata’ dobili su bitku u tri od 4 točke dnevnog reda. Mi smo svim silama pokušali progurati neke od naših prijedloga, ali u konačnici su ostali bez prave težine, tek zavedeni u zapisnik.

Pokušavali smo od početka nametnuti naše stavove, što se pokazalo kao poprilično dobar put. Momci su se držali odlično cijela prva dva perioda susreta. U dva navrata bili smo čak u vlasništvu minimalnog vodstva, za koje smo znali da je vrlo teško održivo. Obzirom na situaciju s ozljedama, te sukladno tome manjkom rotacijskih mogućnosti, došlo je pobjede mliječne kiseline nad mišićima mladih Mornara. Kako je nestajalo ‘daha’, tako ni najveći dio naših ‘prijedloga’ u nastavku susreta nije bilo pravovaljano argumentiran, završivši svoj put u sudaru s protivničkim protuargumentima. Jasno vam je da pričamo o našoj igri, našem napadu, koji u drugom dijelu utakmice nije dolazio u mogućnost ni plasirati svoje ‘prijedloge do stola protivničkog zapisničara’.

Iako bi krajnji rezultat možda tako sugerirao, mi ipak nemamo nikakvog razloga za nezadovoljstvo. Dok nam nije ponestalo snage, gledali smo neizvjestan, borben vaterpolo, usudili bi se reći blizu ranga nekadašnjih gradskih derbija.

Danas nam se poprilično svidjelo to što smo vidjeli, a već za dva dana nas očekuje novi turnir Regionalne Vaterpolo Lige. Više o tome i brže nego što mislite!

Do slušanja!

Scroll to Top