Derbi pripao gostima

5. Kolo Prvenstva Hrvatske
MORNAR BS – SOLARIS  7:10
 
(2:3), (3:2), (1:4), (1:1)

 

Strijelci (Mornar):  Hrvatić (1), Buzdovačić (1), Bušelić (1), Čumbelić (3), Božan (1)


Derbi 5.kola prvenstva završio je onako kako nismo htjeli, odnosno završio je baš onako kako je prema prvotnom proračunu bilo suđeno – porazom. Uzalud smo mi koristili svakakve moguće varijable, ali onaj najjednostavniji put uvijek se pokaže najtočnijim. Uz sve moguće dosadašnje ozljede, u posljednji proračun nismo mogli uključiti i izostanak kapetana Duje Akrapa, koji se ozlijedio jučer, tako da na spisak za bolničku hranu na njega nismo mogli računati. Taman smo se uhodali s standardnim bolničkim menijem, naučili kako i kada s njim, kad eto nam još jednog ozljeđenog na spisku. Priznajemo da nas je to poprilično zateklo pa smo morali srezati porcije zdravim igračima, koji su upravo iz tog razloga ostali bez energije tijekom trećeg perioda susreta. Do sredine utakmice, ili dok su trajali vitamini iz reduciranog obroka, držali smo se odlično. Imali smo aktivan rezultat gdje su se izmjenjivala naša vodstva, ali i protivničko izjednačavanje rezultata. Iako bez manjka tijelu neophodnih minerala, naši mladići su se borili hrabro, junački, pa im tako ništa ne možemo prigovoriti, ili zamjeriti.

Kako nam se učinilo (oprostite nam ukoliko smo pogriješili, ali imali smo, recimo tako, određenu vrstu distrakcije na tribinama) gosti su nastupili u punom sastavu, dok smo se mi svjesno odlučili žrtvovati za naše ranjenike. Dok su u susjednoj Spaladium Areni odzvanjali stihovi “Malo mi za sriću triba …” u izvedbi Doris Dragović, zatekli smo se u razmišljanju kako bi naša tri zgoditka bila dovoljna za zadovoljstvo, ali za sreću su nam trebala ipak četiri – što i nije toliko malo.

Kako smo mi bili (priznajemo pogrešku, još jednom se ispričavamo) disktraktirani, zanimalo nas je kako je utakmica izgledala iz ‘kapičje’ perspektive, odnosno iz perspektive jednog od sudionika derbija, našu prinovu Tonija Kneževića, čiju izjavu prenosimo u cijelosti:

”                                                     ”

Ovaj put ništa od  perspektive pod kapicom, obzirom je Toni sigurno bio iscrpljen, te je san nadjačao njegovu želju za izražavanjem dojmova.

Sljedeći vikend seniori su na pauzi (nadamo se da se da nećemo imati novih ozljeda!), pa nastavljamo s 6.kolom prvenstva – 23.11, protiv sugrađana iz Jadrana.

Do slušanja!

 

Scroll to Top