Bronca za naše juniore u finalu kupa!

Završen je finalni turnir Kupa Hrvatske u kategoriji Juniori, koji se odigravao u terminu od 13. – 16.07.2021 u Dubrovniku.

Naši mladići igrali su u grupi “A”, zajedno sa Zadrom, Medveščakom, Mladosti te splitskim Jadranom.

 

Rezultati svih naših utakmica skupine, nalaze se na gornjoj fotografiji. Krenuli smo prva dva kola sa laganijim utakmicama (Zadar i Medveščak) da bi nas u trećem kolu već dočekao malo teži test, ekipa zagrebačke Mladosti. Nakon uspješno odrađene utakmice protiv Žabaca, u popodnevom terminu dočekala nas je momčad Jadrana. Tu je rekli bi smo bio kiks (koji kako se pokazalo kasnije, nije bio kiks) jer smo ušli u utakmicu nekako previše mlako, nismo iskoristili nijednu šansu do poluvremena što je Jadran s druge strane odmah kažnjavao i lagano priveo susret kraju.

Porazom protiv Jadrana izgubili smo prvo mjesto u grupi te nas je raspored namjerio na domaćine, momčad Juga. Prva četvrtina utakmice bila je donekle neizvjesna da bi Jug u 2.periodu igre napravio razliku od 4 pogotka. Kako se pokazalo kasnije pravi potez tada je napravio trener Zvonimir Ivanko, odlučivši da malo “odmori” naše najbolje igrače, te napravi malo češće rotacije cijele momčadi.

Taj potez se pokazao presudnim u sutrašnjoj utakmici za 3.mjesto, protiv splitskog Jadrana, jer su naši igrači u utakmicu ušli puno odmorniji od vršnjaka iz Jadrana koji su imali tešku utakmicu protiv Primorja. Iako je Jadran krenuo u utakmicu sa vodstvom od 3:1, naši momci pokazali su izrazitu srčanost te svojim zalaganjem stigli i na kraju prestigli taj rezultat. Finalnom pobjedom u utakmici za broncu, uspješno smo završili turnir Kupa Hrvatske.

 

Pobjednik natjecanja je momčad riječkog Primorja koja je u finalu svladala momčad Jug-a. Konačni poredak izgleda ovako:

Osim momčadske medalje dobili smo još jedno priznanje, odnosno dobio ga je naš Roko Pavić – koji je proglašen za najboljeg golmana ovog turnira. Bravo Roko!

Čestitamo našem stručnom stožeru;  Zvonimiru Ivanku i njegovom pomoćniku Borisu Pavloviću kao i svim našim igračima, bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće!

Bravo momci!!

 

Scroll to Top