6. Kolo PH / JUG

12.Studeni, 18:00 h

Nakon sjevernog 5.kola, raspored nas vodi u drugom pravcu Lijepe Naše, u toplije i južnije predjele gdje nas dočekuje ekipa dubrovačkog Jug-a. Iako smo u prošlom kolu odigrali dobru i borbenu utakmicu, bili blizu iznenađenja protiv Mladosti, Jug je ipak neka druga dimenzija. Tradicionalno već godinama su jedna ultra jaka ekipa, stalni pretendent za naslov prvaka države, a ujedno i konstantno konkurentni u Europskoj Ligi Prvaka. Kao i većina momčadi lige, i Jug je odradio određene rotacije igrača u novoj sezoni:

– Otišli: Luka Lončar (Pro Recco), Daniil Merkulov (Ferencvaros), Paulo Obradović (ENKA Istanbul), Xavi Garcia (kraj karijere), Nikola Ljepava (Medveščak)

– Došli: Konstantinos Kakaris (Olympiacos), Stylianos Argyropulos (Olympiacos), Maro Joković (Brescia), Luka Stahor (Solaris)

Iako su ostali bez brojnih zvučnih imena, dolaskom dva mlada grka (uz jednog već postojećeg) uspješno su popunili “rupe” nastale odlascima. Najzvučnije i nadaleko poznato ime potpisnika jugovog novog ugovora, vaterpolski je virtuoz Maro Joković, s čijim povratkom su zaokružili jednu jaku i stabilnu cjelinu.

Bazen u Gružu

Imajući u vidu sve činjenice, razlika u kvaliteti je ipak poprilična (namjerno ovo pišemo, u nadi da ćemo ih uhvatili na spavanju) da bi se mogli nadati nečem konkretnijem, kao npr. recimo … bodovima. Kako se uvijek nekako trudimo biti što realniji u našim člancima, sve drugo osim činjenice da je put prema Dubrovniku – put bez nade, bila bi laž. Naravno da nas to neće spriječiti da se borimo, da damo svoj maksimum, bez obzira što su nam šanse za promjenu bodovnog stanja svedene na minimum. Kao da to sve već nije dovoljno, za još minimalnije šanse pobrinula se trenutna situacija gdje nam se veći broj igrača nalazi po ambulantama nego na bazenu. Ambulantna situacija zahtjeva od stručnog stožera promptnu reakciju, vjerojatno u vidu uvođenja “vaterpolskih potvrda”, a sve u svrhu nastupa nekih novih mladića u gruškom bazenu. Da li nas dubrovčani nakon poraza od Marseilla u Ligi Prvaka prošli utorak dočekuju umorni od svega, ili će nas dočekati “raširenih ruku”, moći ćete pratiti na službenom linku HVS-a u gore navedenom terminu:

JUG – MORNAR

Naprid Mornari!

Scroll to Top