6. kolo – jako jugo

Selimo se na 3.mjesto tablice

 

Koliko god nas je ždrijeb mazio prvih 5 kola, tako nas je zadnja dva kola “bacio lavovima”. Nakon velikog poraza od Mladosti danas smo se susreli sa još jednom “mašinerijom”, momčadi Juga. Spomenuli smo namjerno prethodnu utakmicu protiv Mladosti (svi znamo rezultat), baš iz razloga što je ta utakmica definirala početak današnje. Koliko smo u toj nedavnoj utakmici olako “puštali” brze kontranapade, toliko smo početak današnje proveli u totalom grču. Kako je trener Burić dobro izvikao naše mladiće upravo zbog tih kontri, prvu četvrtinu (i više) utakmice smo apsolutno zaboravili na napad. Jug je u tim trenutcima već vodio 7:0 i prvi koji se sjetio napada bio je (u to vrijeme) vodeći strijelac lige Roko Akrap, koji je sa svoja dva zgoditka bar malo ublažio prvotni rezultatski šok. Nakon ostvarene veće prednosti trener Juga Vjekoslav Kobeščak dao je priliku i svojim mlađim igračima, tako da su i naši momci uspjeli “doći do zraka”. Spomenuli smo da je Roko bio vodeći strijelac lige, u to vrijeme, jer ga je nakon ove utakmice sa tog mjesta smijenio suigrač Marin Vrdoljak – sa svoja 3 današnja zgoditka. U isto vrijeme kod protivničke momčadi najzapaženiju ulogu imao je Jugov Rus, Daniil Merkulov sa 4 postignuta zgoditka, te se nakon današnje utakmice penje na listi najboljih strijelaca lige – odmah uz bok; Vrdoljaku, Akrapu i Antonijeviću (Vk Galeb).

Kako mi iz redakcije nismo bili u mogućnosti uživo pratiti utakmicu, angažirali smo goluba pismonošu koji nam je doletio direktno iz Dubrovnika sa porukom: “Korda” (Marin Kordić) je branio fenomenalno!” Odlučili smo tako malo rastegnuti budžet i angažirati još jednog goluba pismonošu da nam donese njegovu izjavu:

 

Marin Kordić (Korda): ” Nakon nedjeljne utakmice protiv Mladosti i slabije igre, željeli smo u Gružu ostaviti što bolji dojam. Ušli smo u utakmicu malo dekoncentrirano i Jug se odmah na početku odvojio. Kasnije smo se stabilizirali, odigrali čvrsto i borbeno do kraja. Nakon pauze uzrokovane Korona virusom, malo po malo se vraćamo u formu i nadamo se da ćemo biti najbolji kada to bude najviše trebalo!”

 

 

Čestitamo Kordi na njegovim obranama, a ujedno ovom prilikom čestitamo i Duji Budiši (2004.g) na debitantskoj utakmici pod seniorskom kapicom Mornara.

To bi bilo sve za danas, ali nemamo puno odmora jer nas već u petak  27.11 očekuje početak kvalifikacijskog turnira za Kup Hrvatske.

Pozdrav iz redakcije!

Scroll to Top