5. MJESTO ZA KADETE NA PRVENSTVU HRVATSKE

Završeno je Prvenstvo Hrvatske u kategoriji Kadeti koje se pod našim domaćinstvom odigralo u Splitu od 29.07 – 01.08.2021

Pod trenerskim vodstvom Zdeslava Vrdoljaka i njegove desne ruke Borisa Pavlovića, naši momci zauzeli su konačno 5.mjesto prvenstva.

Iako nam je prije početka turnira realan cilj bila medalja, spletom nesretnih okolnosti ostali smo bez dvojice ključnih igrača; Blaževića i Miše, te na kraju prvenstvo završili na 5.mjestu konačnog poretka. Možda ostaje žal što nismo ušli u polufinale ali u ovom trenutku je ipak ovo realan rezultat s obzirom na sve okolnosti. Momci su dali sve od sebe, ali nažalost se i prvi put našli u situaciji da ne igraju kompletni, što se definitivno i osjetilo u njihovoj igri.

GRUPA A

Naša ekipa nalazila se u skupini “A” u kojoj smo ostvarili polovičan učinak (rezultati grupe na slici poviše), sa dvije pobjede i dvije izgubljene utakmice. Otvaranje turnira imali smo protiv momčadi KPK, koja je na turnir došla sa dosta mlađom ekipom nego ostali, tako da nisu imali nikakvih šansi. U oslabljenom sastavu protiv momčadi Juga nismo mogli puno više, tako da je konačni rezultat utakmice nekakvo realno stanje stvari na terenu. Utakmica protiv Mladosti je bila prava drama, sa stalnim promjenama u rezultatu i vodstvu. Utakmica je u našu korist riješena u samoj završnici, odnosno točno 14 sekundi prije kraja gdje smo našim pogotkom zapečatili utakmicu. 4. Kolo skupine donijelo nam je utakmicu protiv momčadi POŠK 1937, koja je bila relativno neizvjesna sve do početka 4/4 – gdje je protivnik ostvario veću prednost za konačan rezultat.

Utakmice za plasman

Porazom u posljednjoj utakmici skupine plasirali smo se na 3.mjesto grupe “A”. Obzirom da su prva dva mjesta vodila u polufinale, nama kao 3. plasiranim su preostale utakmice za plasman od 5. – 8. mjesta. Probuđenim timskim duhom, gdje su momci igrali svi kao jedan, nismo imali većih problema protiv Medveščaka, gdje smo pobjedom od 11:8 ostvarili pravo borbe za 5.mjesto.

U jutarnjem Nedjeljnom terminu dočekao nas je naš gradski rival, momčad Jadrana. Obzirom na gore već spomenuti izostanak bitnog dvojca, jako teška utakmica, neizvjesna sve do kraja 3/4 gdje smo zbili redove, stisnuli zube, te uspjeli ostvariti konačnu rezultatsku prednost. Pobjedom nad Jadranom službeno smo osvojili 5.mjesto PH a kako izgleda konačan poredak prvenstva pogledajte na slici dolje:

Čestitamo momčadi Zadar 1957 na tituli prvaka, ali isto tako i svim ostalim učesnicima turnira.

Šaka suza, vrića smija …idemo dalje Mornari!

Scroll to Top