Solaris - Mornar, utakmica za 5.mjesto

5.Mjesto Solarisu!

Za 5.mjesto – III.utakmica
SOLARIS – MORNAR BS  7:6
(3:4), (3:1), (0:0), (1:1)
Strijelci (Mornar):  R.Akrap (1), Bušelić (3), D.Akrap (2).

Iako kažu da bez treće nema sreće, ovog puta i treća i sreća pripale su protivniku. U posljednjoj utakmici sezone, Solaris je minimalnom pobjedom zapečatio 5.mjesto, dok je nama kao poraženima pripalo 6.mjesto. Za razliku od prethodna dva okršaja, ovog puta smo mi bili ti koji su utakmicu otvorili, ali i skoro cijelim prvim dijelom držali u minimalnoj prednosti. Krenuli smo dobro – visokooktanski, opasni u napadu a u isto vrijeme čvrsti u obrani. Na svoja pleća psihološki teret ‘majstorice’ preuzeli su iskusniji igrači, pa smo tako golovima braće Akrap i Bušelića, protivnika uspjeli držati na -1 (gol, ne stupanj!). Domaćini su svoj povratak najavili krajem drugog dijela, kada su u posljednjoj minuti postigli dva zgoditka. Na odmor smo tako otišli s 6:5, čije su brojke izgledale skladno na semaforu, te ga tijekom 3/4 nijedna momčad nije poželjela mijenjati. Period koji kao da se igrao bez lopte, obzirom da je završio ‘golmanskim ostvarenjem snova’, odnosno s 0:0. Posljednji period domaćini su iskoristili par naših grešaka, bili za nijansu bolji, te upravo za tu nijansu večeras osvojili 5.mjesto.

U duhu zadržavanja našeg tradicionalno realnog tona, recimo da su 5. ili 6. mjesto naša sudba, pa iako bi nam pričinjalo satisfakciju da smo sezonu okrunili pobjedom, tužne pjesme se ipak neće naći na našem repertoaru. Eventualni plasman poviše 5.mjesta debelo probija granice prosječnog vaterpolskog budžeta, te je samim tim sve jasno. Za najslikovitiji prikaz poslužiti ćemo se rečenicom jednog od naših trenera, u situacijama kada nešto nije fenomenalno – a opet s druge strane nije ni loše: “Pa, ok je.” Upravo takva bila je ova naša sezona, ‘pa ok je’!

Čestitamo svim igračima na čelu s stručnim stožerom na dobro odrađenoj sezoni, te im želimo što ugodniji zaslužen odmor!

Do slušanja!

Scroll to Top