5. mjesto Juniora na Prvenstvu Hrvatske

26. – 29. Siječnja, Dubrovnik

Ekipa naših Juniora, u konkurenciji od ukupno osam momčadi, završila je na 5.mjestu turnira za prvaka Hrvatske. Put smo započeli je u skupini “A”, gdje smo se na otvaranju u teškoj i vrlo interesantnoj utakmici remizirali (9:9) protiv zagrebačke Mladosti. Valja naglasiti kako smo tijekom  3/4 susreta, imali prednost od dva zgoditka razlike, koju smo ispustili, i u samom završetku susreta ‘isčupali’ bod.  Prvi, jutarnji dvoboj u petak, donio nam je favorita skupine (a i šire), sugrađane iz Jadrana. Sve dileme, ako ih je i bilo, riješene su krajem 2/4, gdje je protivnik vodstvom od 11:6, u ranoj fazi zapečatio utakmicu.

Nakon neriješenog i poraza, u trećem susretu u skupini došla je na red o pobjeda. Utakmica u kojoj smo do polovine imali vodstvo od čak 6:2, ali smo ulaskom u ‘crnu rupu’ dopustili ekipi Poška 1937 potpuni povratak u utakmicu. Tek je Luka Penava, samo četiri sekunde prije kraja susreta donio željenu pobjedu od 9:8.

Rezultati u skupini “A”

Neriješen rezultat protiv Mladosti i pobjeda protiv POŠK-a 1937 svrstali su nas na treće mjesto naše skupine, što je značilo da nas u četvrtfinalu očekuje drugoplasirana ekipa skupine “B” – riječko Primorje. Da budemo brutalno iskreni nismo uopće očekivali pobjedu, a razlog je više nego jednostavan. Nivo na kojem se igraju četvrtfinalni dvoboji, osim neupitnog talenta kojeg naši mladići posjeduju, zahtjeva više od samo sporadičnih treninga. Za medalje se treba dobro preznojiti na treninzima, a da bi se uopće bili u prilici oznojiti, na treninzima treba prisustvovati! U takvoj situaciji Primorje nije imalo nikakav problem da nas deklasira rezultatom od 13:5, s čim su nas poslali ‘u kaznu’, odnosno u borbu za 5.-8.mjesta – gdje nas je čekao korčulanski KPK.

U utakmicu smo ušli baš onako kako se i inače treba ulaziti; s jasnom željom, htijenjem, borbenošću … što je rezultiralo našom lakom pobjedom od 16:12. Posebno raspoložen bio je Mislav Ćurković, koji je protivnika poslao na izvođenje s centra, čak sedam puta tijekom utakmice. Pobjedom smo osigurali borbu za konačno 5.mjesto, koja se odigrala posljednji dan turnira, protiv ekipe Poška 1937.


Reprizni duel protiv identičnog protivnika kao prekjučer, ali ovog puta za posljednji potpis na plasman. Današnja utakmica za 5.mjesto razlikovala se od nedavne utoliko što smo ovog puta ‘bili prisutni’ u sva četiri od četiri obavezna perioda. Odhrvali smo se još nam u sjećanju svježim periodima ‘vakuma’, te samim tim protivniku ograničili manevarski prostor. U dobroj predstavi cjelokupne momčadi mladih Mornara, zadovoljstvo nam je što je s 5 današnjih zgoditaka, oporavak nakon dugotrajne ozljede ‘najavio’ Luka Omrčen, koji je ujedno bio i najraspoloženiji pojedinac susreta.

Utakmica za 5.mjesto


Obzirom da smo svjesni potencijala i talenta ovih mladića, mišljenja smo da smo mogli i dosta bolje od konačnog 5. mjesta. U tom slučaju više bi se trebalo posvetiti treninzima, a malo manje; skijanju, badmintonu, balotama, pikadu, raftingu …itd. Sve to naravno ovisi o njima, i isključivo o njima, a na nama je da pratimo razvoj situacije.

Kompletnu statistiku te rezultate s turnira možete pronaći na poveznici; PH JUNIORI – DUBROVNIK , a u nastavku pogledajte galeriju slika s turnira u Dubrovniku.

Do slušanja!

 

 

 

Scroll to Top