5. Kolo – Mladost do pobjede u posljednjoj četvrtini

Rezultat po četvrtinama: (3:1), (2:1), (1:4), (4:1)

Koliko god da smo se nadali nekom mogućem pozitivnom ishodu, Mladost je ipak opravdala ulogu favorita utakmice. U najavi utakmice već smo spomenuli da su nam nadanja znatno umanjena izostankom Roka Akrapa, i logično da je to pročitao njegov brat blizanac Duje (drugi strijelac Mornara), te se i on “odlučio” pridružiti bratu na kućnoj njezi (kolači, juhice, tuka na zeca, zec na tuku …). Izostankom bitne osovine iz standardne prve postave, na burzi šansi dionice su nam doživjele drastičan pad. Prve dvije četvrtine Mladost u vodstvu od 5:2 i kad je već sve mirisalo na njihovu laganu pobjedu, probudio se Ferdinand Bušelić, koji je sa svoja 3 zgoditka doveo utakmicu u “nultu poziciju”, na 6:6.

Da se vaterpolo igra 3/3 umjesto 4/4, iz glavnog grada vratili bi se s vrijednim bodom. Ovako smo posljednju četvrtinu susreta izostankom važnih igrača u rotaciji, ušli malo umorniji nego inače, te je Mladost sa svoja brza dva zgoditka ponovno podigla ljestvicu na 2 razlike. Do kraja susreta uložili smo sve napore da bi zadržali aktivan rezultat, ali Mladost je s još 2 brza zgoditka otišla na prednost od 10:6, koju je posljednjim zgoditkom na utakmici umanjio Marin Vrdoljak za konačnih 10:7. Za viđenje utakmice upitali smo upravo kreatora te “nulte pozicije”, Ferdinanda Bušelića:

Ferdinand Bušelić

“Prije svega želim čestitati ekipi Mladosti na pobjedi. Mislim da smo se dobro pripremili za utakmicu što je rezultiralo našoj vrlo dobroj igri kroz prve tri četvrtine. Ulaskom u zadnju četvrtinu sa rezultatom 6:6 pokazali smo da se ravnopravno možemo nositi s protivnikom. Nažalost pomanjkalo nam je malo koncentracije i mirnoće te nismo uspjeli okrenuti utakmicu na svoju stranu. Nadamo se što bržem povratku braće Akrap, koji su nam izuzetno potrebni u ovakvim teškim i rezultatski važnim utakmicama. Za kraj, želim čestitati ekipi na velikom trudu i želji za dokazivanjem koju smo pokazali večeras. Nastavljamo dalje sa radom i pripremama za predstojeće utakmice.”

Bez obzira na konačni ishod, mi ipak nemamo razloga za nezadovoljstvo. Vidjeli smo odličnu i borbenu predstavu naših mladića, koji su bili samo na korak do iznenađenja.

U sljedećem kolu očekuje nas “laganica” protiv Jug-a, ali o tome naravno, više u sljedećem broju.

Do slušanja!

 

 

 

Scroll to Top