4.Kolo Regionalne Lige / Pobjeda Mladosti

ZAGREB, 25.Studenog
MORNAR BS – HAVK MLADOST 6:12
 (2:5), (1:3), (1:1), (2:3)

Strijelci (Mornar):  Penava (1),  Bušelić (3), Čumbelić (1), Mladinov (1)


Slijedom prethodnih objava o našim ‘ranjenicima’, na vašem mjestu prvo bi pomislili da su Mornari otputovali u Zagreb na nekakve specijalističke preglede. Na sreću, na putovanje smo ipak otišli zbog regionalnog natjecanja, gdje nam je tijekom tri dana, prva na rasporedu bila Mladost. Naši ‘stari’ znanci iz Kupa Hrvatske još jednom su potvrdili da tadašnji rezultat nije bio tek puka slučajnost.

Za razliku od prethodnog ogleda, ovaj susret donio je poprilično sličan scenarij, ali s pitomijim numeričkim završetkom. Sami naši ulasci u utakmice pokazuju da nam motivacije nikada ne nedostaje – da imamo ‘špirita’, ali obzirom na kronične ozljede, kronično nam nedostaje rotacijskih mogućnosti ili pojednostavljeno rečeno, premali nam je ‘mali odmor’. Iako je Mladost slovila za velikog favorita, utakmica je nekako prebrzo bila prelomljena. Već u prvom periodu susreta kod rezultata 1:2, promašili smo kazneni udarac, iz promašaja je stigao brz kontranapad i umjesto na 2:2, otišli smo na 1:3. Kratki pad motiva, bio je dovoljan za iskusnu momčad Mladosti da zabije još jedan zgoditak za +3, i (po nama) u tom trenutku utakmica je bila ‘završena’.

Moramo priznati da su nam se svidjeli poneki potezi naših mladih snaga koje se tek profiliraju; Penave i Mladinova, uz iskusnije i standardno vrlo dobre Buzdovačića na centarskoj poziciji te Kordića na golu. Druga strana medalje, odnosno strana koja nam se iz utakmice u utakmicu ponavlja, a ne samo da nam se sviđa nego nas čak i poprilično nervira, je nevjerojatan broj pogrešnih dodavanja. Ukoliko se ne varamo, čini nam se da smo ih tijekom 1/4 imali čak 5! Kada tome pridodamo neke od ‘najskliskijh dlanova’ lige, dolazimo do poprilično velike brojke izgubljenih lopti. Svjesni smo da je naša seniorska ekipa, u suštini ‘polu-juniorska seniorska’ ekipa pa ne očekujemo čuda, ali ipak … dodavanja i primanja lopti spadaju u same osnove vaterpola –  pa nas takve greške upravo zbog toga toliko i nerviraju. Faktor umora tijekom utakmice bez dileme naplati svoj danak, ali bar dok imamo svježinu, živimo u nadi se da ćemo takve greške svesti na minimum.

Možda ćemo taj aspekt bar dijelom popraviti do sutra, kada nas u 17:00h očekuje dvoboj protiv ekipe VK Šabac.

Do sutra …

 

 

Scroll to Top