4.Kolo Prvenstva Hrvatske / Medveščak

5.Studeni, 19:45h / Zagreb

🔹 Nakon što smo uspjeli opustiti prste od ‘daktilografske ukočenosti’, nakon što su igrači uspjeli zaustaviti rast plivačkih kožica češćim posjetima kopnu, došlo je vrijeme je za 4. kolo Prvenstva Hrvatske. U nastavku obilaska Lijepe Naše, ždrijeb nas ponovno vodi u Zagreb. Desilo se to prije dva tjedna, isti grad, isti protivnik, ali sada u ‘malo’ drugačijim okolnostima. Susret identičnih protivnika s turnira Kupa, gdje su, usudili bi se slobodno reći ‘karte bile prebrzo otkrivene’. Mladost je slovila za velikog favorita naše skupine, te je sukladno tome većina momčadi već imala poprilično jasnu sliku o ‘izgledu kupa’. Svejedno se nitko nije predavao, ali jaki vjetrovi s plivališta Mladosti ipak su umanjili natjecateljsku draž.

Mi sigurno nismo imali namjeru izgubiti, jer da smo htjeli, vjerojatno bi uspjeli. Pošto nismo htjeli izgubiti, morali smo pobijediti, a u prilog tom prilažemo jedini relevantan dokaz – rezultat od 12:8 u našu korist. Još su nam svježa sjećanja u kojima je do polovine to bila poprilično tvrda utakmica, u kojoj su najviše na cijeni bili obrambeni položaji. Otpor protivnika slomili smo tek tijekom trećeg perioda, kada su i naši strijelci pronašli svoje mjesto pod suncem.


Mišljenja smo da bi i ovog puta mogla biti poprilično slična situacija, ali s značajnijim ulogom – u vidu mogućeg konačnog krajnjeg poretka, odnosno prije nego li ‘prođe baba s kolačima’. Očekujemo bespoštednu bitku, u kojoj bi naši blokovi (ne radi se o nikakvim građevinskim blokovima, nego o blokiranju protivničkih udaraca podizanjem ruku u zrak) pod kontrolom zapovjednika obrane Marina Kordića, trebali imati veliki utjecaj na unos protivničkih brojki u zapisnik. Ukoliko bi se očekivanom skladu obrane, pridružio i željeni sklad u napadu, možebitna zabrinutost za bodove bila bi potpuno neosnovana. Medveščak je ovog puta na domaćem bazenu, gladni su bodova, obje momčadi su pod imperativom pobjede … da je lako, igrao bi svatko!

Složeni matematički proračun u jednadžbu nas je uvrstio kao mogućeg pobjednika susreta, na način: Poraz u prvom kolu, pobjeda u drugom, poraz u trećem, … u četvrtom kolu?

Dok ne budemo u kompletnom sastavu, nećemo više ni spominjati da nismo u kompletnom sastavu, sve dokle ne budemo u kompletnom sastavu!

Ajmo po te bodove!

Naprid Mornari!

Scroll to Top