2. Kolo / Pobjeda protiv Medvjeda

ZAMKA ZA “MEDVJEDE”

Koga zmija ugrize i gušterice se boji, tako kaže stara narodna poslovica. Imajući na umu tu poslovicu (Medvjedi su su nam prošle sezone “oteli” cijeli med iz košnica), strah od ove utakmice pokazao se apsolutno neopravdanim, i to već u prvoj četvrtini susreta. Taj period susreta odradili smo, rekli bi, na “Vrdoljakov pogon” (ne Zdeslavov, nego Marinov!) gdje je Marin, uz pomoć svojih suigrača, sa svoja 3 (od ukupno šest) zgoditka postavio “zamku za medvjede”. Vodstvom od 5:2 na kraju prvog perioda, pobijedili smo sebe, odnosno neugodnu uvodnu tremu i utakmica je od tada krenula u željenom smjeru.

Oslobođeni treme, odahnuli su i svi ostali  (uključujući i stručni stožer) te se  Vrdoljaku pridružio i ostatak ekipe, dajući svojom borbom, zalaganjem, golovima, obranama …. doprinos pobjedi. Kako je pobjeda ipak odrađena zajedništvom i timskim duhom odlučili smo ne naglašavati (više) ni jednog strijelca pojedinačno. S druge strane dobili smo “mig” stožera (Mornarevog, ne nacionalnog) da pohvalimo baš igrača koji se danas nije upisao u listu strijelaca, ali je omogućio ostalima da popune tu listu, uvijek vrijednog; Bruna Hrvatića:

Bruno Hrvatić

“Mislim da smo od početka utakmice pokazali da smo kvalitetnija momčad. Nametnuli smo jak plivački ritam od samog početka, koji protivnik nije bio u stanju pratiti – što je i bio glavni cilj. Igrali smo baš onako kako smo se dogovorili, nije bilo nikakvih odstupanja, što pokazuje i sam rezultat na kraju utakmice!”

Kako su Mornari poznati po timskom duhu i kolegijalnosti, Roku Akrapu se na tribinama zbog ozljede “odlučio” pridružiti i Roko Pavić, te je na mjesto pomoćnog čuvara mreže uskočio jedan novi mladić. Petnaestogodišnji Dani Vukašin obilježio je svoj prvi nastup pod seniorskim vratnicama, i to ne samo kao statist na klupi, nego kao aktivni sudionik sa čak sa dvije obrane u posljednjoj četvrtini susreta! Bravo Dani!

Već u Subotu, 23.Listopada, igramo sljedeće kolo u “laganici” protiv sugrađana iz Jadrana. Više o tome i prije nego očekujete.

Do slušanja!

Scroll to Top