14. Kolo PH / Solaris

Prvenstvo Hrvatske, 23.Ožujak  / 19:30 h / ŠIBENIK

Kako je brojka trinaest često na “zlu” glasu, mi smo “odlučili” preskočiti 13.kolo, i uputiti se direktno na kolo rednog broja 14. Tu nas na svom plivalištu, u gore navedenom terminu dočekuje šibenski Solaris. Samo da vas podsjetimo (kao vas, a ustvari nas) da je naše posljednje odigrano prvenstveno kolo, prije Regionalne Lige, bilo 12. kolo Prvenstva Hrvatske protiv Juga. Osim što sa Solarisom dijelimo isti broj osvojenih bodova po 16, identičan broj pobjeda i poraza (uz našu lošiju gol razliku), još jedna zajednička točka nam je što su i oni posljednju utakmicu odigrali upravo protiv … pogađate, Juga!

Obzirom da je ovo posljednja utakmica u ligaškom dijelu natjecanja, nema neki veći  rezultatsko – bodovni značaj. Završetkom ovog susreta slijedi završni dio natjecanja, u kojem (u slučaju nas i Solarisa) ponovno susrećemo jedni druge, kao 4. plasirani protiv 5. plasiranog. Upravo te utakmice koje će uslijediti, nose puno veću težinu i važnost od samog ovog susreta. Iako bodovno nema osobit značaj, činjenica je da nitko ne voli gubiti, odnosno svatko voli pobjeđivati jer je ovo potonje navodno dobro za jačanje psihe, imuniteta … tko će znati.


Uzimajući u obzir da rijetko koja momčad napusti bazen na Crnici pune vreće, pa ukoliko toj činjenici u jednadžbu pribrojimo i nekakvu kroz prizmu rezultatskih brojki gledanu igračku formu – po svemu proizlazi da je Solaris favorit ovog susreta. Kako papir piše jednu priču, bazen drugu … ne preostaje nam ništa drugo nego da se nadamo da će naši mladići u bazenu ispričati svoju priču – i nadamo se poništiti ovu našu papirnatu jednadžbu (ako ne u ovom, onda bar u skorašnjem ponovnom susretu).

Ajmo Mornari!

 

Scroll to Top