12.kolo Regionalne lige / Radnički

RADNIČKI – MORNAR BS  14:9
(3:3), (3:1), (1:3), (7:2)

Strijelci (Mornar): Čurković (1), Penava (1), Buzdovačić (1), D.Akrap (1), Čumbelić (2), Gudurić (1), Omrčen (2)


Rani jutarnji termin donio nam je posljednju utakmicu regularnog dijela natjecanja, ali u isto vrijeme jednog od najzahtjevnijih protivnika splitskog turnira. Iako porazom, ipak smo uspjeli produžiti našu ‘pretplatu’ u društvu elitnih momčadi sljedeće sezone. Moramo priznati da su nam i ostali rezultati trebali ići na ruku, posebno u vidu poraza Solarisa u duelu s  C.Zvezdom, što se srećom po nas i ostvarilo (dok jednom ne smrkne, drugom ne svane), te nas poštedilo dodatnih kvalifikacija. Ekipe Radničkog, Novi Beograd, Jug AO te splitskog Jadrana, sastati će se na final four natjecanja u Beogradu, Primorac putuje u niži rang natjecanja, Solaris u dodatne kvalifikacije, a mi … mi smo apsolutno mirni.

Pošto je naš direktan konkurent Solaris igrao u kasnijem terminu od nas, u utakmicu smo morali ući maksimalno ozbiljno. S druge strane Radnički kao euroligaška momčad je imala privilegiju da u susret uđe apsolutno opušteno, pa čak i da odmori neke igrače. Naša ozbiljnost ali i njihova opuštenost, rezultirala je blažom neizvjesnošću sve do kraja trećeg perioda susreta (7:7). Kako možete vidjeti gore po listi strijelaca, zadovoljstvo nam je napisati da su danas su svoj put do mreže pronalazile naše mlade snage, za koje smo spominjali da ulažemo poprilične nade. Posljednji period susreta protivnik je uvidio da je ‘vrag odnio šalu’, ubacio ne u jednu nego u dvije više brzine, te brzim realizacijama stvorio finalnu prednost od 14:9.

Za ovu sezonu opraštamo se od Regionalne Vaterpolo Lige, bez gorkog okusa u ustima, znajući da smo uspjeli u našem cilju. Isto tako smo svjesni da će naši mladići sljedeću sezonu biti godinu stariji, iskusniji, lukaviji … što nam osim ostvarenog cilja, također nosi određenu dozu zadovoljstva.

Naprid Mornari!

Do slušanja!

Scroll to Top