11. Kolo PH / MLADOST

Prvenstvo Hrvatske, 12. Veljače / 17:00 h / Split

Nakon proteklog kola s Jadranom, nastavljamo utakmice u biranom društvu. Kako Liga za prvaka ide svojim tijekom, tako nam u goste šalje ekipu zagrebačke Mladosti. S njima smo se susreli u davnom 5. Kolu Prvenstva Hrvatske, gdje smo mi bili u gostujućoj ulozi, pa se slijedom događanja uloge sada mijenjaju.

Rezultat tadašnjeg dvoboja završio je u korist Mladosti, rezultatom od 10:7. Mladost je zasluženo pobijedila, ali u nekim trenutcima utakmice bili smo čak u prilici da “isčupamo” bod. Ukoliko nas pamćenje ne vara (a često se desi), presudio nam je umor u posljednjem periodu susreta. Nastupili smo tada i bez važnog dvojca iz startne postave, braće blizanaca Akrap – koji su bili na kućnoj njezi. Samim njihovim izostankom, bitno nam je smanjena mogućnost rotacije te je mliječna kiselina uzimala svoj sve veći danak. Da bi bili korektni, domaćin je također imao problem s važnim izostankom, u vidu njihovog centra Branimira Hercega, koji se nakon operacije uspješno vratio u momčad.


Mladost ovu sezonu odlaskom velikog broja igrača više nije vaterpolska velesila, ali je svejedno kvalitetna i respektabilna momčad. Favoriti su utakmice, a da li postoji šansa da priredimo neko iznenađenje, upitali smo struku, odnosno našeg trenera Borisa Pavlovića:

” Utakmica za koju možemo reći da će nam pokazati dosta toga šta i koliko ova momčad zna i može. Očekujem jednu pravu, fizički tešku, mušku utakmicu sa obje strane. Mladost ove sezone igra dosta dobro, i drži jedan nivo koji je i pokazala u proteklom razdoblju. Mi smo imali dosta preslagivanja u posljednje vrijeme ali me veseli reakcija momčadi, njihovog truda i zalaganja, motiviranosti. Nama su ovakve utakmice dobrodošle i spremno je dočekujemo.”


Nakon riječi struke nema potrebe bilo što nadodati (možemo samo nešto pokvariti), osim da tijek utakmice u gore navedenom terminu možete pratiti na direktnom linku:

MORNAR BS – HAVK MLADOST

Ulaz na tribine je tradicionalno slobodan, ali samo uz predočenje valjanje Covid potvrde!

Idemooooo… Mornari!

 

Scroll to Top